Veselin Vuković (©Starsport)
Veselin Vuković (©Starsport)

Veselin Vuković novi trener Radničkog

Vreme čitanja: 1min | uto. 31.05.22. | 22:19

Kragujevčani doveli nekadašnjeg selektora Srbije kao zamenu za Đorđa Teodorovića

Rukometaši kragujevačkog Radničkog prošle sezone bili su prijatno iznenađenje sezone, osvojili su treće mesto i izborili plasman u Evropu. Tokom šampionata se znalo da će tim iz Šumadije ostati bez trenera Đorđa Teodorovića koji se vratio u niški Železničar.

Uprava Radničkog brzo je reagovala i dovela na kormilo Veselina Vukovića, saznaje portal balkan-handbal.com. Iskusni stručnjak bi u sredu trebalo da bude predstavljen u Kragujevcu.

Izabrane vesti

Vuković je prošle sezone napustio Metaloplastiku koji je vodio u više navrta. Bio je član čuvene generacije “Šabačkih vanzemaljaca” koja je bila šampion Evrope 1985. i 1986. godine. Kao trener bio je na kormilu juniorske reprezentacije Srbije, a najveći uspeh mu je srebro sa Srbijom na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2012. godine.

Četvrtak, 19.05: (1,85) Gepingen (8,00) Rajn Nekar Leven (2,30)

Vodio je Jugoslaviju kao pomoćnik na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000, dok je u Londonu 2012. godine bio selektor Orlova, ali se naša reprezentacija nije proslavila na Ostrvu, nije uspela da prođe u četvrtfinale. Bila je peta u grupnoj fazi. To je i poslednje učešće naše zemlje na najvećem sportskom takmičenju.

Posle selektorskog poziva vratio se u Metaloplastiku s kojom je osvojio Kup Srbije u sezoni 2015/2016. Osim Šapčana vodio je i Mokru Goru iz Zubinog potoka.


tagovi

Veselin VukovićRK Radnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara